Over mij

Hoi, ik ben Michelle, 32 jaar en eigenaresse van Praktijk Spirit. Ik woon samen met mijn man, ons zoontje en onze dieren op een hobby boerderij in Elim.  

Ik weet het nog goed. Ik was 24 jaar en mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik kon niet meer voelen en wist niet meer wat mij gelukkig maakte. Ik leefde mijn leven op de automatische piloot en deed braaf wat er van mij verwacht werd of wat ik dacht dat goed voor mij zou zijn. Voelen wat ik echt nodig had en wat ik zou willen, lukte me gewoonweg niet meer.

Het besef kwam toen tijdens het lezen van een stukje in de Libelle de tranen over mijn wangen rolden. Zó raakte het verhaal van een lezeres mij. Daarentegen raakten de verhalen van cliënten op mijn werk mij helemaal niet meer. Hier schrok ik van. Wat was er met mij aan de hand? Waar ik het ene moment verschrikkelijk emotioneel was, voelde ik me op het andere moment volledig afgestompt.

 

Het paard als spiegel

Via Facebook kwam ik in contact met iemand die een workshop gaf met het paard als spiegel. De beschrijving van de workshop raakte mij en ik gaf me direct op. Zelf was ik al jaren in contact met paarden en ik had ook twee eigen paardjes. Dat aspect van de workshop voelde dus fijn. Toch was het ook erg spannend: ik had nog nooit ervaren hoe het gedrag van een paard jou als mens een spiegel voorhoudt. Tijdens de workshop stond ik voor het eerst sinds lange tijd weer stil bij mezelf en mijn verhaal. Ik kon mijn emoties laten stromen, al was het maar een heel klein beetje. Die dag wist ik: ik wil dit werk ook gaan doen. De paarden had ik al en een achtergrond in de hulpverlening ook. Datzelfde jaar (2016) rondde ik de opleiding tot paardencoach af en startte ik mijn bedrijf.


''Innerlijke groei is de reis van wie je denkt te zijn, naar wie je daadwerkelijk bent''


Mijn reis

Ik ontdekte (samen met mijn paarden) stukje bij beetje wie ik was, wat ik nodig had wat ik belangrijk vond in het leven en wat me gelukkig maakte. Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen (met en zonder paarden) waarbij ik ook aan de slag ging met mijzelf en mijn rugzak. Daarnaast kwamen er bijzondere mensen en dieren op mijn pad die me hielpen mijn eigen weg te kiezen.  In 2020 werd ik moeder en daarna kwam ik in een burn-out terecht door slaaptekort en angsten. het waren ruim 2 loodzware jaren. Met veel nieuwe keuzes, sessies voor mezelf en vooral veel rust en ruimte voor mijzelf sta ik nu hier en voel ik mij krachtiger dan ooit te voren. Ik ben gelukkig, ken mijzelf door en door en leef mijn leven ten volste. 

 

Wat je over mij moet weten

  • Ik ben hooggevoelig én hoogbegaafd
  • Ik heb bijna tien jaar lang in de reguliere hulpverlening gewerkt als maatschappelijk werker. 
  • Ik ben heel eerlijk, soms confronterend maar wel in verbinding met anderen. Mijn aanpak is liefdevol en warm. Mijn gevoeligheid zorgt ervoor dat ik zonder oordeel kan aansluiten bij mensen en hen de ruimte geef om te groeien in hun eigen ontwikkeling.
  • Wandelen, paarden en muziek zijn dingen waar ik heel erg blij van word. Ik neem er soms te weinig tijd voor omdat ik vind dat andere dingen voorgaan....
  • Ons boerderijtje staat op een prachtig plekje midden 'in the middle of nowhere' in Drenthe.

'Paarden brengen je bij je kern'


Doordat ik zelf zoveel te danken heb aan de paarden, wil ik niet meer anders dan met hen andere mensen deze magische beleving geven. Een sessie met mijn paarden in mijn paardenparadijs is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. De paarden bieden je de mogelijkheid nieuwe keuzes te maken en geven je helende energie mee. Door deze machtige dieren ben ik telkens weer boven gekomen toen ik dreigde te zinken. Mijn dank aan hen is groot. Mogen wij jou ook helpen?


Als je me echt zou kennen dan zul je weten dat....

  • Wij 20 'huisdieren' hebben, bestaande uit paarden, honden, katten, kippen en schapen.

  • Ik heel gek ben op chocola en op shoppen

  • Als ik een goed boek lees, ik nergens anders aan kan denken totdat het boek uit is. (En met een serie op tv hetzelfde verhaal.)

  • Ik heel erg houd van zingen en dansen in de woonkamer (lekker gek)

Wil je hierover verder praten?  Mail me of vul onderstaand formulier in en je hoort van mij!