Over mij

Hoi, ik ben Michelle, 31 jaar en eigenaresse van Praktijk Spirit. Ik woon samen met mijn man, ons zoontje en onze dieren op een hobby boerderij in Elim.  

Ik weet het nog goed. Ik was 24 jaar en mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik kon niet meer voelen en wist niet meer wat mij gelukkig maakte. Ik leefde mijn leven op de automatische piloot en deed braaf wat er van mij verwacht werd of wat ik dacht dat goed voor mij zou zijn. Voelen wat ik echt nodig had en wat ik zou willen, lukte me gewoonweg niet meer.

 

Het besef kwam toen tijdens het lezen van een stukje in de Libelle de tranen over mijn wangen rolden. Zó raakte het verhaal van een lezeres mij. Daarentegen raakten de verhalen van cliënten op mijn werk mij helemaal niet meer. Hier schrok ik van. Wat was er met mij aan de hand? Waar ik het ene moment verschrikkelijk emotioneel was, voelde ik me op het andere moment volledig afgestompt.

 

Het paard als spiegel

Via Facebook kwam ik in contact met iemand die een workshop gaf met het paard als spiegel. De beschrijving van de workshop raakte mij en ik gaf me direct op. Zelf was ik al jaren in contact met paarden en ik had ook twee eigen paardjes. Dat aspect van de workshop voelde dus fijn. Toch was het ook erg spannend: ik had nog nooit ervaren hoe het gedrag van een paard jou als mens een spiegel voorhoudt. Tijdens de workshop stond ik voor het eerst sinds lange tijd weer stil bij mezelf en mijn verhaal. Ik kon mijn emoties laten stromen, al was het maar een heel klein beetje. Die dag wist ik: ik wil dit werk ook gaan doen. De paarden had ik al en een achtergrond in de hulpverlening ook. Datzelfde jaar (2016) rondde ik de opleiding tot paardencoach af en startte ik mijn bedrijf.


''Innerlijke groei is de reis van wie je denkt te zijn, naar wie je daadwerkelijk bent''


Mijn reis

In dat jaar begon mijn reis pas echt. Ik ontdekte stukje bij beetje wie ik ben, wat ik nodig heb, wat ik belangrijk vind in het leven en wat me gelukkig maakt.

 

Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen (met en zonder paarden) waarbij ik ook aan de slag moest met mijzelf en mijn rugzak. Daarnaast kwamen er bijzondere mensen en dieren op mijn pad die me hielpen mijn eigen (spirituele) weg te kiezen. 

Ik heb nu veel meer balans tussen mijn hoofd (denken) en lijf (voelen). Ik weet wat ik nodig heb, waar mijn kracht ligt en ik voel me gelukkig. Dit was niet gelukt zonder de paarden in mijn leven. Mijn hooggevoeligheid heb ik, in mijn fantastische maar ook pittige reis, stukje bij beetje weten om te buigen naar mijn kracht en gebruik ik nu bij alles wat ik doe. 

 

Wat je over mij moet weten

  • Ik heb bijna tien jaar lang in de reguliere hulpverlening gewerkt. Mede door mijn zwangerschap maakte ik de keuze om na mijn verlof te stoppen met dat werk. 
  • Ik ben eerlijk, soms confronterend maar wel in verbinding met anderen. Mijn aanpak is liefdevol en warm. Mijn gevoeligheid zorgt ervoor dat ik zonder oordeel kan aansluiten bij mijn klanten en hen de ruimte geef om te groeien in hun eigen ontwikkeling.
  • Wandelen en paardrijden zijn dingen waar ik heel erg blij van word. Ik neem er soms te weinig tijd voor omdat ik vind dat andere dingen voorgaan. Dit blijft een uitdaging voor mij.
  • Onze boerderij staat op een prachtig plekje midden in de natuur in Drenthe. We zijn nog lang niet klaar met verbouwen en veranderen maar ik ben er gelukkig. 

'Paarden brengen je bij je kern'


Ik heb zelf zoveel te danken aan paarden dat ik dit anderen ook wil laten voelen en ervaren. Een sessie met paarden is een ervaring die je nooit meer vergeet en die aanzet tot verandering en heling. Deze vorm van coaching redde mij van een burn-out en zorgde ervoor dat ik mijn pijnen kon helen.

Ik vind het niet nodig dat jij ervaring met paarden hebt. Dat is zelfs helemaal niet belangrijk. Ik werk graag met mensen die met het paard als spiegel naar zichzelf willen en durven kijken, ook al is het spannend en vind je paarden misschien een beetje eng.


Als je me echt zou kennen dan zul je weten dat....

  • Wij 26 'huisdieren' hebben, bestaande uit paarden, hond, katten, kippen en schapen & lammetjes.

  • Ik heel gek ben op chocola (je kan me er echt voor wakker maken).

  • Als ik een goed boek lees, ik nergens anders aan kan denken totdat het boek uit is. (En met een serie op tv hetzelfde verhaal.)

  • Ik heel erg houd van zingen, muziek maken en dansen in de woonkamer (lekker gek)!

 

Wil je meer van mij en mijn praktijk weten of heeft mijn verhaal je geraakt en wil je hierover verder praten?  Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op.