Over mij

Hoi, ik ben Michelle, 33 jaar en eigenaresse van Praktijk Spirit. Ik woon samen met mijn man, ons zoontje en onze dieren op een hobby boerderij in de oase in Drenthe. In september verwachten wij ons tweede kindje.


''Innerlijke groei is de reis van wie je denkt te zijn, naar wie je daadwerkelijk bent''


Mijn reis

Ik ontdekte de afgelopen jaren samen met mijn paarden stukje bij beetje wie ik was, wat ik nodig had, wat ik belangrijk vond in het leven en wat me gelukkig maakte. Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen (met en zonder paarden) waarbij ik ook aan de slag ging met mijzelf en mijn rugzak. Daarnaast kwamen er bijzondere mensen en dieren op mijn pad die me hielpen mijn eigen weg te kiezen.  In 2020 werd ik moeder en daarna kwam ik in een burn-out terecht door slaaptekort en angsten. het waren ruim 2 loodzware jaren. Met veel nieuwe keuzes, sessies voor mezelf en vooral veel rust en ruimte voor mijzelf voelde ik mij krachtiger dan ooit te voren. Toch klopte er iets niet voelde ik. Tijdens mijn huidige zwangerschap kon ik er niet omheen, ik mocht stoppen met mijn werk als coach. Dit gaf zoveel rust en ruimte èn bracht mij op een ander pad. Het pad van mijn geliefde dieren helpen en daarnaast ook dieren van andere mensen helpen. Dit in de vorm van kruidenmixen meten ter ondersteuning van zieke dieren, dieren met (kleine) klachten of ter preventie. Ook kwam daar al gauw het stukje healing bij. Hierin kunnen emotionele en lichamelijke blokkades zichbaar en vrij worden gemaakt. 

Wat je over mij moet weten

  • Ik ben hooggevoelig én hoogbegaafd
  • Ik heb bijna tien jaar lang in de reguliere hulpverlening gewerkt als maatschappelijk werker. 
  • Ik ben in 2016 voor mijzelf begonnen als coach met de hulp van paarden (paardencoach) maar uiteindelijk bleek dit ook niet mijn pad te zijn. 
  • Paarden (en andere dieren), wandelen en muziek zijn dingen waar ik heel erg van houd.

Als je me echt zou kennen dan zul je weten dat....

  • Wij 22 'huisdieren' hebben, bestaande uit paarden, honden, katten, kalfjes en schapen.

  • Ik heel gek ben op chocola en snoep

  • Als ik een boek lees, ik nergens anders aan kan denken dan aan verder lezen totdat het boek uit is.

  • Ik heel erg houd van zingen en dansen (in de woonkamer)