Coaching met paarden

Paarden worden ook wel de spiegel van de ziel genoemd. Deze prachtige en wijze dieren voelen je feilloos aan, reageren op je en geven je helende energie. Ze bieden liefde, steun en kracht. Dit alles doen zij zonder oordeel, open en eerlijk.

 

De reden dat ik coach met de hulp van mijn paarden is omdat ik heb ervaren dat het meer diepgang en heling geeft aan een sessie. Jarenlang heb ik zonder paarden gecoacht en begeleid, in een kantoorsetting. Nu werk ik buiten (voeten op de grond en hoofd in de wind) en dat vind ik heerlijk. In de gesprekken met jou doen de paarden mee en vertaal ik voor jou het gedrag van de paarden en stel ik je daarbij vragen.

Het maakt niet uit of je van paarden houdt of ervaring hebt met paarden. Zelfs als je de paarden spannend of eng vindt is een sessie mogelijk. We zoeken naar een manier waarop de paarden een bijdrage kunnen leveren aan jouw proces. 


''Ik twijfelde in het begin of paarden echt aan mij zouden kunnen laten zien wat er in mij leeft. Al na een paar minuten lieten de paarden me precies zien wat er aan de hand is. Dat de paarden heel goed lieten zien wat er gebeurt als ik doorga in mijn oude patronen raakte me enorm. Het geeft me motivatie om er mee aan het werk te gaan omdat ik zo niet door wil gaan. Vooral voor mensen die moeite hebben om dingen te verwoorden is een sessie met de paarden heel verhelderend en raak. Michelle heeft mijn sessie super begeleid, ik voelde me veilig ondanks dat ik het ontzettend spannend vond.''

Geke


Omdat paarden meesters zijn in non-verbale communicatie, pikken ze de kleinste signalen op bij jouw verhaal. Ze reageren dan direct op wat ze voelen bij jou door bepaalde signalen of gedrag te laten zien. Dit wordt spiegelen genoemd. Soms is het heel fijn wat je terug krijgt vanuit de spiegel, maar soms kan het ook confronterend en pijnlijk zijn. Dit omdat ze je bewust maken van jouw (onbewuste) processen, (overleving)strategieën, overtuigingen, gedragingen, gedachten en gevoelens. 

Zou jij ook eens 'in de spiegel' willen kijken om te zien wat je terugkrijgt? Samen met mijn paarden sta ik voor je klaar om je te helpen in verbinding en in balans te komen met jezelf.

''What horses can teach us is only limited by our ability to understand, what they're willing to give us, is only limited by our ability to recieve.''

Nanda van Gestel - van der Schel