Coaching met paarden

Paarden worden ook wel de spiegel van de ziel genoemd. Deze prachtige en wijze dieren voelen je feilloos aan, reageren op je en geven je helende energie. Ze bieden liefde, steun en kracht. Dit alles doen zij zonder oordeel, open en eerlijk.

 

De reden dat ik coach met de hulp van mijn paarden is omdat ik heb ervaren dat het een extra dimensie en meer diepgang geeft aan een coachsessie. Jarenlang heb ik zonder paarden gecoacht en begeleid, in een kantoorsetting. Nu ik buiten (voeten op de grond en hoofd in de wind) werk en gebruik maak van de paarden merk ik sneller en duurzamer resultaat van de sessies. In de gesprekken met jou als klant doet het paard mee (of niet) en vertaal ik de signalen van het paard en stel ik je vragen en/of geef ik je een opdracht met het paard. 

Mijn coaching is dan ook niet alleen bedoeld voor mensen die van paarden houden of ervaring hebben met paarden. Het maakt zelfs niet uit als je de paarden spannend of eng vindt. We zoeken naar een manier waarop de paarden een bijdrage kunnen leveren aan jouw proces. 


''Ik twijfelde in het begin of paarden echt aan mij zouden kunnen laten zien wat er in mij leeft. Al na een paar minuten lieten de paarden me precies zien wat er aan de hand is. Dat de paarden heel goed lieten zien wat er gebeurt als ik doorga in mijn oude patronen raakte me enorm. Het geeft me motivatie om er mee aan het werk te gaan omdat ik zo niet door wil gaan. Vooral voor mensen die moeite hebben om dingen te verwoorden is een (mini)sessie met de paarden heel verhelderend en raak. Michelle heeft mijn sessie super begeleid, ik voelde me veilig ondanks dat ik het ontzettend spannend vond.''

Geke


Omdat paarden meesters zijn in non-verbale communicatie, pikken ze de kleinste signalen op bij jouw verhaal of opdracht. Ze reageren dan direct op wat ze voelen bij jou door bepaalde signalen of gedrag te laten zien. Dit wordt spiegelen genoemd. Soms is het heel fijn wat je terug krijgt vanuit de spiegel, maar soms kan het ook confronterend en pijnlijk zijn. Dit omdat ze je bewust maken van jouw (onbewuste) processen, (overleving)strategieën, overtuigingen, gedragingen, gedachten en gevoelens. 

Zou jij ook eens 'in de spiegel' willen kijken om te zien wat je terugkrijgt? Samen met mijn paarden sta ik voor je klaar om je te helpen in verbinding en in balans te komen met jezelf.

FAQ

  • Ik ben bang voor paarden, is dat een probleem?

Nee dat is absoluut geen probleem. We zorgen ervoor dat jij de sessie kan doen op een manier wat voor jou oké voelt.

  • Kan ik ook op de paarden rijden?

Helaas is er geen mogelijkheid om op de paarden te rijden, de sessies vinden plaats op de grond, naast het paard.

  • Zijn er kleding voorschriften?

Ja, dichte schoenen en kleding aangepast op het weer is wel zo fijn.

  • Hoe kan ik betalen?

Ik stuur je vooraf een factuur.

  • Gaat de sessie door bij slecht weer?

In principe gaat de sessie altijd door, behalve als het weer voor mij of de paarden niet acceptabel is. Dan neem ik contact met je op en overleggen we over de mogelijkheden.

  • Kan ik de sessie verzetten bij ziekte of overmacht?

De sessie kan kosteloos geannuleerd of verplaatst worden tot 24 uur van te voren. Wordt dit binnen 24 uur gedaan zal ik de kosten voor de helft in rekening brengen.