Agra en ik tijdens de opleiding tot paardencoach. Locatie: JJS opfok en paardenstalling in Raalte.

Sessies met paarden

 

Paarden worden ook wel de spiegel van de ziel genoemd. Deze prachtige en wijze dieren voelen je feilloos aan, reageren op je en geven je helende energie. Ze bieden liefde, steun en kracht. Dit alles doen zij zonder oordeel, open en eerlijk.

 

Paarden zijn meesters in non-verbale communicatie. Ze pikken de kleinste signalen op en reageren dan direct op wat ze voelen bij jou. Dit wordt spiegelen genoemd. Soms is het heel fijn wat je terug krijgt vanuit de spiegel, maar soms kan het ook confronterend en pijnlijk zijn. Dit omdat ze je bewust maken van jouw processen, (overleving)strategieën, overtuigingen, gedragingen, gedachten en gevoelens.

 

Een sessie met de paarden duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Ik vind het fijn om vooraf een afspraak te maken om elkaar eerst te ontmoeten en mijn praktijk te laten zien om te ervaren of er een klik en vertrouwen is. Na deze kennismaking kunnen we verdere afspraken maken om samen met de paarden aan de slag te gaan met jouw thema of vraag. Het maakt niet uit wat jouw vraag of thema is, alles is welkom. Het is fijn om  jezelf 3 tot 5 sessies de tijd te geven om aan jouw thema of vraag te werken. 

 

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben en zelfs als je bang bent voor paarden is een sessie gewoon mogelijk. We rijden niet op de paarden, de sessies vinden plaats op de grond naast het paard.

 

Zou jij ook eens 'in de spiegel' willen kijken om weer in verbinding en in balans met jezelf te komen?

 

De paarden en ik staan voor je klaar!