De paarden

Mijn kudde bestaat uit 7 paarden, in allerlei soorten en maten. Ze leven dag en nacht buiten, zonder dat ze op stal gaan. De paarden vinden dit erg fijn. Zo kunnen ze zelf hun ritme bepalen en doen waar ze behoefte aan hebben. De paarden krijgen 2 keer per dag hooi, hebben altijd water ter beschikking en kunnen schuilen in de schuilstal als ze dat willen. Natuurlijk verwen ik ze dagelijks met een lekker hapje met vitamines en mineralen zodat ze niets te kort komen. Hieronder stel ik ze graag aan je voor.

 

Aragon

Aragon is een stoere Fjorden ruin van 17 jaar en hij is de leider van de kudde. Hij zorgt er voor dat de kudde stabiel en veilig is. Hij is een vreedzame maar duidelijke leider. Aragon's grootste hobby is eten, dit doet hij het liefst de hele dag. Daarnaast vindt hij het heerlijk om gepoetst te worden en mag hij graag voor je werken, al moet hij wel even op gang komen in het begin. Hij zal niet zo snel uit zichzelf zijn energie verspillen. Aragon is oersterk maar heeft een hart van goud. Hij is een aards paard maar heeft ook een hele zachte kant waarin je troost vindt. Hij zorgt voor rust en is ontzettend betrouwbaar. Op Aragon kun je leunen en hij geeft je (hernieuwde) kracht. 


Trui

Trui is een eigenwijze Shetlander merrie van 18 jaar. Ze vindt het erg fijn om samen met mij te werken. Trui is helemaal opgeleefd sinds ze mee mag doen in de sessies, nu kan ze doen waar ze heel goed in is. Ze vindt het geweldig haar vertrouwen en helende energie te kunnen geven aan iedereen waarvan zij voelt dat hij dat nodig heeft. Bij Trui kun je je verdriet en pijn laten zien want Trui voelt feilloos aan wat je nodig hebt en raakt daarbij je hart. Verder is ze een hele wijze dame die de verbinding met je aan wil gaan als je in contact durft te zijn met jezelf. Trui is in augustus mama geworden van een prachtig veulentje genaamd Maan. Trui en Maan staan nu apart van de kudde en doen nu even niet mee met de sessies.


Braska

Braska is een lieve KWPN merrie van 15 jaar. Ze  is heel groot maar ook heel gevoelig. Braska heeft veel verlies gekend en daardoor haar schild opgetrokken, met name richting de andere paarden. Nu ze in de kudde loopt en ook mag helpen om mensen te helen brokkelt het schild langzaam af en kan ze zelf ook helen.  Braska laat heel duidelijk weten wat ze wil, ze neemt haar eigen ruimte in en geeft haar grenzen aan. Braska is ontzettend lief en gaat voor je door het vuur als ze je vertrouwd. Ze wil erg graag samen aan het werk met je, om je te laten voelen wat je waard bent. Voor Braska is het erg waardevol dat ze aan het werk mag met mensen.

 


Gypsy

Gypsy is een speelse Tinker merrie van 5 jaar. Ze  doet alsof ze heel zeker van zichzelf is. Gypsy heeft al vroeg haar moeder verloren en moest toen op eigen benen staan. Daardoor doet ze de dingen op haar eigen manier en op haar eigen tijd. Als ze iets niet wil, dan gebeurd het ook niet. Als je niet duidelijk bent zal ze je dit feilloos laten weten. Gypsy is daarnaast erg stoer maar ook heel gevoelig. Ze geniet er van om geborsteld of gekriebeld te worden en daarbij krijg je dezelfde behandeling terug. Gypsy is ontzettend sterk en stevig maar heeft een klein liefdevol hartje.

Fleur

Fleur is een zachte Friese merrie van 5 jaar. Ze is heel lief en zachtaardig en komt je vaak als eerste begroeten. Fleur wil met iedereen de verbinding aan gaan en deelt veel knuffels uit met haar grote, lieve, zwarte snuit. Daarnaast is Fleur snel onder de indruk van dingen en kan ze de kat uit de boom kijken bij iets wat ze niet goed kent. Toch is Fleur altijd eerlijk en is het fijn om in de nabijheid van haar te zijn, ookal neemt ze soms tijdens de sessie fysieke afstand. Fleur is heel krachtig en met haar hoofd in de lucht een imposante verschijning.