De paarden

Mijn kudde bestaat uit 7 paarden, in allerlei soorten en maten. Ze leven dag en nacht buiten, zonder dat ze op stal gaan. De paarden vinden dit erg fijn. Zo kunnen ze zelf hun ritme bepalen en doen waar ze behoefte aan hebben. De paarden krijgen 3 keer per dag hooi, hebben altijd water ter beschikking en kunnen schuilen in de schuilstal als ze dat willen. Natuurlijk verwen ik ze dagelijks met een lekker hapje met vitamines en mineralen zodat ze niets te kort komen. Hieronder stel ik ze graag aan je voor.

 

Aragon: Aragon is een stoere Fjorden ruin van 17 jaar en hij is de leider van de kudde. Hij zorgt er voor dat de kudde stabiel en veilig is. Hij is een vreedzame maar duidelijke leider. Aragon is oersterk maar heeft een hart van goud. Hij is een aards paard maar heeft ook een hele zachte kant waarin je troost vindt. Hij zorgt voor rust en is ontzettend betrouwbaar.

 

Braska: Braska is een lieve KWPN merrie van 15 jaar. Ze  is heel groot maar ook heel gevoelig.  Braska laat heel duidelijk weten wat ze wil, ze neemt haar eigen ruimte in en geeft haar grenzen erg duidelijk aan. Braska is ontzettend lief en houd met kriebelen en knuffelen. Braska is sinds mei de mama van Bruya.

 

Trui: Trui is een eigenwijze Shetlander merrie van 18 jaar. Ze vindt het geweldig haar vertrouwen en helende energie te kunnen geven aan iedereen waarvan zij voelt dat hij dat nodig heeft.  Verder is ze een hele wijze dame die de verbinding met je aan wil gaan als je in contact durft te zijn met jezelf. Trui is de mama van Maan.

 

Fleur: Fleur is een zachte Friese merrie van 5 jaar. Ze is heel lief en zachtaardig en komt je vaak als eerste begroeten. Fleur wil met iedereen de verbinding aan gaan en deelt veel knuffels uit met haar grote, lieve, zwarte snuit. Het is fijn om in de nabijheid van haar te zijn. Fleur is heel open en met haar hoofd in de lucht een imposante verschijning.

 

Gypsy: Gypsy is een speelse Tinker merrie van 5 jaar. Gypsy is ontzettend eigenwijs, als ze iets niet wil, dan gebeurd het ook niet. Als je niet duidelijk bent zal ze je dit feilloos laten weten. Ze geniet er van om geborsteld of gekriebeld te worden en daarbij krijg je dezelfde behandeling terug. Gypsy heeft een gtpte mond maar een klein liefdevol hartje.

 

Maan: Maan is de dochter van Trui en is 1 jaar. Maan is een ontzettende knuffelkont en ze is heel erg lief. Door haar leeftijd is ze nog niet actief coachpony maar ze draagt haar steentje bij als ze daar zelf voor kiest.

 

Bruya: Bruya is de dochter van Braska en is geboren in mei 2021. Ze is ondeugend en een echte wervelwind. Over een paar jaar zal Bruya ook mee gaan doen in de sessies.