Geboorte In Kaart

 

Je begrijpt jezelf niet goed, telkens komen bepaalde thema's weer terug, hoe hard je er ook tegen vecht.

Je hebt een heftige zwangerschap of bevalling gehad.

Als ouder begrijp je je kind niet goed en je weet niet hoe je je kind kan helpen.

Er wordt door een pedagogische bril (opvoedkundig) of medische bril (labels en diagnoses) naar het gedrag van je kind gekeken, dit lijkt niet te helpen.

 

Zo maar een paar aanleidingen om verder te kijken dan je hebt gedaan. Wat als je mag kijken door de prenatale bril door middel van Geboorte In Kaart?

 

Geboorte In Kaart is een bijzondere, indrukwekkende en soms ook confronterende manier om de start van je leven in beeld te brengen. Jouw geboorte en de tijd dat je gedragen bent in de buik door je moeder, is een ervaring die je hebt opgeslagen in je lichaam (je onderbewuste). Patronen die je nu in je leven tegenkomt, zijn terug te koppelen naar het allereerste begin.
Door jouw geboorte in kaart te brengen zul je het gedrag van jezelf of die van jouw kind beter gaan begrijpen en helpen. Zo kom je tot de ontdekking dat het moeilijke of lastige gedrag eigenlijk heel erg logisch is.

 

Wij hebben allemaal in de buik van onze moeder gezeten en zijn daarna geboren. Tijdens de zwangerschap ben je via de navelstreng direct verbonden geweest met je moeder. Je kreeg via de navelstreng alles binnen, al het goede wat je nodig had om te kunnen groeien en soms ook de dingen die minder goed voor jou zijn geweest. Denk aan medicatie of stress. Maar dit is niet het enige wat er is binnen gekomen. Alles wat jouw moeder voelde tijdens de zwangerschap voelde jij als baby ook. 

Er zit geen filter tussen moeder en kind tijdens de zwangerschap. Alles staat in verbinding met elkaar en vanuit daar worden de eerste ervaringen door jouw als baby opgedaan en dit wordt opgeslagen in jouw reptielenbrein. Dit geldt ook voor je geboorte. Voor een baby is geboren worden een heftige gebeurtenis. Als er ingrepen tijdens of vlak na de geboorte gedaan moeten worden heeft dit invloed op de heftigheid van de geboorte. Dit neem je heel je leven in je onderbewuste met je mee.


'' Het rinkelt kwartjes na een sessie Geboorte In Kaart. Mijn kind blijkt het allemaal te weten en snapte direct wat ik wilde zeggen toen ik hem vertelde over zijn geboorte. We hebben samen nog meer interessante ontdekkingen gedaan. Mijn kind is heel dankbaar en opgelucht. Dat is voor mij mooi om te zien en te voelen. Ik ben dankbaar dat ik deze stap heb mogen zetten.'' 


Het kan misschien raar klinken dat een periode waar je je niets van kan herinneren zo'n belangrijke invloed op je gedrag, gedachten en gevoelens heeft. Veel mensen denken dat je als een onbeschreven blad op de aarde komt. Maar waarom zouden gebeurtenissen vanaf het moment dat je uit de baarmoeder bent invloed op je hebben en die ervoor niet? Jij was er toch immers zelf bij toen je werd geboren? Je lichaam was al helemaal compleet en je hersenen voor een gedeelte al ontwikkeld. Je herinnert je deze tijd dan niet letterlijk maar alle informatie ligt wel opgeslagen in je celgeheugen. Kinderen tot ongeveer 7 jaar kunnen dit celgeheugen heel goed aanspreken en verbazingwekkende uitspraken doen over hun tijd in de baarmoeder en de geboorte.

 

Met de prachtige en unieke kaarten die bestaan uit beeldkaarten en geboortepatronen wordt je geboorteverhaal (of die van je kind) volledig in kaart gebracht. Er is ruim 35 jaar onderzoek gedaan op het gebied van pre- en perinatale psychologie en dit heeft bewezen dat de periode waarin je gevormd wordt niet begint bij de geboorte, maar al vér daarvoor. De periode die kort voor de conceptie begint en eindigt vlak na de geboorte blijkt de meest kwetsbare en belangrijkste periode in ons leven. In deze periode worden fysieke, mentale, emotionele en relationele patronen gevormd. De manier waarop je wordt geboren, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. 

Jouw geboorteverhaal heeft de basis gevormd van wie je nu bent. Bijzonder toch?

 

  • Een sessie Geboorte in kaart duurt ongeveer 1,5 uur, waarin alle aandacht is voor jouw verhaal. Er zijn  2 sessies nodig om het geboorteverhaal uit te werken.
  • De kosten daarvan bedragen €199,-
  • Je krijgt tijdens de sessies mooie inzichten die zorgen voor meer begrip en duidelijkheid naar jezelf toe of naar je kind.
  • Geboorte in kaart is een helend middel tussen jou en je (pasgeboren) kindje wanneer je weet dat je zwangerschap of bevalling heftig was voor jullie beiden.
  • Geboorte in kaart is niet leeftijdsgebonden, iedereen kan zijn of haar geboorte in kaart brengen.

 

Wil jij weten welk verhaal er schuil gaat achter het gedrag van jouw kind? Of wil je kijken naar je eigen geboorteverhaal?  Neem hier contact met me op.

 

De informatie en inzichten die je uit jouw geboorteverhaal haalt kunnen we ook meenemen naar de paarden om verder uit te werken. Het is dan ook extra mooi en waardevol om na Geboorte In Kaart één of meerdere sessies met de paarden te boeken.

 


''Door mijn geboorteverhaal in kaart te brengen begrijp ik zoveel meer van mezelf. Ik heb minder oordelen over mezelf en weet nu waarom ik soms dingen doe zoals ik ze doe. Ik heb het gevoel dat ik mezelf nu beter ken en het voelt compleet nu ik weet wat mij is overkomen in het allereerste begin. Doordat ik mijn eigen geboorte in kaart mocht brengen ben ik nu bewust van de impact van zwangerschap en geboorte en neem ik dit mee in de zwangerschap en bevalling van mijn eigen kindje.''